Lista składników:
- 50g migdałów
- 25g pestek słonecznika
- 50g suszonych moreli
- 25g suszonej żurawiny
- 50g rodzynek
- 1 jabłko
- 75g mąki
- 75g płatków owsianych
- 2 i 1/2 łyżki oleju rzepakowego
- szczypta soli
- 1 łyżka miodu
- szczypta cynamonu
Jeden batonik dostarcza ok: 96 kcal
Przygotowanie:
1. Posiekaj migdały,pestki słonecznika i suszone owoce.
2.Obierz jabłko ze skórki, wydrąż jego środek i zetrzyj na tarce.
3. Mąkę wymieszaj z płatkami owsianymi, 250 ml wody z olejem rzepakowym i pozostałymi składnikami. Dobrze wymieszaj.
4. Na blaszce rozłóż równomiernie masę. Wstawić do pieca na 180* i piec przez 30 minut. Jeszcze ciepłe ciasto pokrój w prostokąty, odstaw do ostygnięcia.
SMACZNEGO :)
OOO Super teraz w wakacje nudyyy to można sobie upiec i schrupać ze znajomymi
OdpowiedzUsuńWłaśnie, sa pyszne polecam :)
OdpowiedzUsuń