sobota, 28 czerwca 2014

Batoniki Musli :)

Nie dość, że zdrowe to pyszne, chrupiące i jak na nie których opakowaniach pisze BEZ KONSERWANTÓW tutaj możemy być pewni, że tak właśnie jest. :)

Lista składników:

  • 50g migdałów
  • 25g pestek słonecznika 
  • 50g suszonych moreli
  • 25g suszonej żurawiny 
  • 50g rodzynek
  • 1 jabłko
  • 75g mąki 
  • 75g płatków owsianych
  • 2 i 1/2 łyżki oleju rzepakowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta cynamonu
Jeden batonik dostarcza ok: 96 kcal

            Przygotowanie:
1. Posiekaj migdały,pestki słonecznika i suszone owoce.
2.Obierz jabłko ze skórki, wydrąż jego środek i zetrzyj na tarce.
3. Mąkę wymieszaj z płatkami owsianymi, 250 ml wody z olejem rzepakowym i pozostałymi składnikami. Dobrze wymieszaj.
4. Na blaszce rozłóż równomiernie masę. Wstawić do pieca na 180* i piec przez 30 minut. Jeszcze ciepłe ciasto pokrój w prostokąty, odstaw do ostygnięcia.
           
              SMACZNEGO :)





2 komentarze:

  1. OOO Super teraz w wakacje nudyyy to można sobie upiec i schrupać ze znajomymi

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie, sa pyszne polecam :)

    OdpowiedzUsuń