Ciasteczka bardzo zdrowe, bo bez dodatku mąki zamiast niej migdały, które sprzyjają naszemu organizmowi:)
Lista składników:
- 3 białka
- 1 łyżka miodu
- 300g cukru pudru
- 300g zmielonych migdałów
- konfitura ( obojętnie jaka)
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki zmiksować, masa może się kleić.
2.Naszą masę przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na pół godziny (30 min) do schłodzenia
3.Następnie z ciasta formować kulki w wielkości orzecha włoskiego, obtaczać je w cukrze pudrze. Układać na blaszce (wyłożoną papierem do pieczenia ) zachowując dość duże odległości (gdyż podwajają swoja wielkość). Ciastka lekko spłaszczyć, końcem drewnianej łyżki zrobić w ciastkach malutkie wgłębienie, następnie wypełnić konfiturą.
* Piec w temperaturze 180* przez ok 15 minut(ja piekłam na funkcji góra-dół)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz