poniedziałek, 9 czerwca 2014

Włoskie cisteczka migdałowe


Ciasteczka bardzo zdrowe, bo bez dodatku mąki zamiast niej migdały, które sprzyjają naszemu organizmowi:)

Lista składników:

  • 3 białka
  • 1 łyżka miodu
  • 300g cukru pudru
  • 300g zmielonych migdałów
  •  konfitura ( obojętnie jaka)
                                                 Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki zmiksować, masa może się kleić.
2.Naszą masę przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na pół godziny (30 min) do schłodzenia
3.Następnie z ciasta formować kulki w wielkości orzecha włoskiego, obtaczać je w cukrze pudrze. Układać na blaszce (wyłożoną papierem do pieczenia ) zachowując dość duże odległości (gdyż podwajają  swoja wielkość). Ciastka lekko spłaszczyć, końcem drewnianej łyżki zrobić w ciastkach malutkie wgłębienie, następnie wypełnić konfiturą. 
* Piec w temperaturze 180* przez ok 15 minut(ja piekłam na funkcji góra-dół)

                                              SMACZNEGO :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz