- 50g cukru pudru
- 250g mąki pszennej
- 150g masła
- 1łyżka zimnej wody
- szczypta soli
Przygotowanie:
1.Do misy miksera włożyć mąkę, cukier puder,sól,masło i łyżkę zimnej wody.Miksować do otrzymania jednolitej konsystencji.
2. Ciasto ugnieść i wyłożyć na formę do tarty. Naszą blachę wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wkładamy do piekarnika w temperaturze 190* i piec ok 20 minut.
Masa budyniowa:
Lista skaładników:
- 2 budynie waniliowe
- 800ml mleka
- 50g masła
- 50g cukru
- letnie owoce(truskawki,borówki)
Przygotowanie:
1. W garnku zagotować 3/4 mleka( ok 600 ml) z masłem i cukrem. 2.Pozostałe mleko wymieszać z budyniem i wlać do zagotowanego mleka. Mieszać bardzo energicznie przez ok 2 minuty aby nie było grudek.
3.Naszą masę budyniową przelewamy na ostudzony spód i dekorujemy owocami.
3.Naszą masę budyniową przelewamy na ostudzony spód i dekorujemy owocami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz