- 180ml jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
- 4 łyżki otrębów owsianych
- 1 jajko
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cukru Przygotowanie spodu:
Wszystkie składniki wymieszać w misce.Wylewamy ciasto do tortownicy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180* i pieczemy przez ok 20 minut. Następnie odstawiamy spód do ostygnięcia na około godzinę.
Lista składników na masę budyniową:
- opakowanie budyniu śmietankowego
- 1,5 łyżeczki cukru
- 1 i 3/4 szklanki mleka
Przygotowanie masy budyniowej:
Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu,zmniejszając ilość mleka(325ml zamiast 500ml mleka). Następnie gorący budyń wykładamy na ostudzony spód i odstawiamy do lodówki na około godzinę.
Dodatkowo:
- galaretka (np: truskawkowa)
- kilka truskawek
- borówki
Przygotowanie:
1.Gotujemy galaretkę i odstawiamy do stężenia
2. Na zastygłym budyniu układamy truskawki i borówki, a następnie zalewamy je galaretką. 3.Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin aby galaretka stęgła się.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz