czwartek, 19 czerwca 2014

Zdrowy Tort z masą budyniową, galaretką i owocami :)

Lista składników potrzebna na zrobienie spodu: 


  •  180ml jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
  • 4 łyżki otrębów owsianych 
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cukru                                                                         Przygotowanie spodu:
Wszystkie składniki wymieszać w misce.Wylewamy ciasto do tortownicy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180* i pieczemy przez ok 20 minut. Następnie odstawiamy spód do ostygnięcia na około godzinę.



Lista składników na masę budyniową:
  • opakowanie budyniu śmietankowego 
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 1 i 3/4 szklanki mleka
    Przygotowanie masy budyniowej:
Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu,zmniejszając ilość mleka(325ml zamiast 500ml mleka). Następnie gorący budyń wykładamy na ostudzony spód i odstawiamy do lodówki na około godzinę.

Dodatkowo:
  • galaretka (np: truskawkowa)
  • kilka truskawek
  • borówki
                                         Przygotowanie:
1.Gotujemy galaretkę i odstawiamy do stężenia
2. Na zastygłym budyniu układamy truskawki i borówki, a następnie zalewamy je galaretką. 3.Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin aby galaretka stęgła się.

              Smacznego:)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz