środa, 2 lipca 2014

Pychotka - czyli serniczek z batonikami DAIM :)

Przepis na spód:

Lista składników:
  • 160g ciastek owsianych
  • 60g masła
  • 50g batoników Daim 
               Przygotowanie:
1. Ciastka owsiane pokruszyć blenderem na okruszki,dodać roztopione masło i posiekane batoniki Daim. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na niego przygotowany spód.
2. Tortownicę włożyć na 30 min do lodówki.
Przepis na masę serową:

Lista Składanków:

  • 600g twarogu półtłustego lub tłustego
  • opakowanie budyniu waniliowego (z cukrem)
  • nie pełna szklanka drobnego cukru do wypieków
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 3 jajka
  • 150ml kwaśnej śmietany 18%
  • 150ml kremówki 30%
  • 100g drobno posiekanych batoników Daim
                 Przygotowanie:
1.W misie miksera utrzyj twaróg,cukier i kwaśną śmietanę,kremówkę,proszek budyniowy,mąkę i ekstrakt z wanilii.
2. Wbijaj po jednym jajku, gdy masa z jajkami się połączy wyłącz mikser.
3. Dodaj posiekane batoniki Daim.Na schłodzony spód wylej masę serową.
*Piec w temperaturze 150* przez 60-75 min

Dodatkowo:
  •  pół puszki masy krówkowej
  • 50g posiekanych batoników Daim
Na sam koniec schłodzony sernik posmarować masą krówkową i posypać posiekanymi batonikami Daim.
   SERNIK SCHŁODZIĆ W LODÓWCE PRZEZ 12 GODZIN!

                SMACZNEGO :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz