Lista składników:
- 160g ciastek owsianych
- 60g masła
- 50g batoników Daim
Przygotowanie:
1. Ciastka owsiane pokruszyć blenderem na okruszki,dodać roztopione masło i posiekane batoniki Daim. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na niego przygotowany spód.
2. Tortownicę włożyć na 30 min do lodówki.
Przepis na masę serową:
Lista Składanków:
2. Tortownicę włożyć na 30 min do lodówki.
Przepis na masę serową:
Lista Składanków:
- 600g twarogu półtłustego lub tłustego
- opakowanie budyniu waniliowego (z cukrem)
- nie pełna szklanka drobnego cukru do wypieków
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 3 jajka
- 150ml kwaśnej śmietany 18%
- 150ml kremówki 30%
- 100g drobno posiekanych batoników Daim
Przygotowanie:
1.W misie miksera utrzyj twaróg,cukier i kwaśną śmietanę,kremówkę,proszek budyniowy,mąkę i ekstrakt z wanilii.
2. Wbijaj po jednym jajku, gdy masa z jajkami się połączy wyłącz mikser.
3. Dodaj posiekane batoniki Daim.Na schłodzony spód wylej masę serową.
*Piec w temperaturze 150* przez 60-75 min
Dodatkowo:
- pół puszki masy krówkowej
- 50g posiekanych batoników Daim
Na sam koniec schłodzony sernik posmarować masą krówkową i posypać posiekanymi batonikami Daim.
SERNIK SCHŁODZIĆ W LODÓWCE PRZEZ 12 GODZIN!
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz