- 220g masła ( temperatura pokojowa)
- 100g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- szczypta soli
- 2 żółtka
- 300g mąki pszennej
- twarda marmolada ( wiśniowa, śliwkowa)
Przygotowanie:
1. Masło włożyć do misy miksera i zmiksować na lekką masę. Dodawać cukier, żółtka,ekstrakt z wanilii cały czas ucierając.
2. Do masy dodać mąkę ,sól, zmiksować na puszystą masę.
3.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wyciskać ciastka w kształcie koła. CIASTKA WYCISKAĆ RĘKAWEM CUKIERNICZYM!. Na środek każdego ciastka wycisnąć kleks twardej marmolady.
*Piec ok 12 minut w temperaturze 180* ( ja piekłam ciastka na funkcji góra-dół)
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz