piątek, 6 czerwca 2014

Babeczki z kremem z białej czekolady z frużeliną

        Lista składników:

  • opakowanie kruchych babeczek
  • 150g białej czekolady
  • 125ml ( pół szklanki kremówki 36%)
  • Frużelina (wiśniowa)

                   Przygotowanie:                 

1. Kremówkę, podgrzać do zagotowania. Ściągnąć z palnika,wrzucić posiekaną białą czekoladę i odstawić do rozpuszczenia, co pewien czas mieszając.

2. Krem czekoladowy przelać do miseczki i odstawić do schłodzenia.

3. Schłodzony krem ubić( końcówkami do ubijania białek) od otrzymania sztywnej masy.

4. Do kruchych babeczek nałożyć krem z białej czekolady. Przyozdobić frużeliną z wiśni.

Pyszne,bardzo proste w przygotowaniu,po prostu palce lizać! :)

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz