- Jeden filet wędzonej piersi z kurczaka
- 15 dag sera żółtego w kostce
- opakowanie ciasta francuskiego
- zółtko od jajka
Przygotowanie:
1.Na początku cisto kroimy na kwadracik.
2.Zabieramy sie za nasz farsz.Ścieramy na tarce wędzonego kurczaka i żółty ser.
3.Na każdy pokrojony kwadracik z ciasta francuskiego nakaładamy narsz.
4. Ciasto sklejamy w tzw: poduszeczki. na sam koniec samrujemy rozmąconym żółtkiem(aby po upieczeniu nasze francuskie poduszeczki dostały złocistej barwy)
* Piec w temperaturze 180* przez ok 20
minut.
Przepis na pyszny sos:
- Kilka łyżek majonezu
- keczup
- łyżeczka dżemu (np:wiśniowy)
- płaska łyżka czosnku granulowanego i curry.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz