- 1 bagietka
- 60g miękkiego masła
- kilka ząbków czosnku
- 2 łyżeczki bazylii suszonej
PRZYGOTOWANIE :
1. Masło wymieszać z kilkoma ząbkami czosnku i z suszoną bazylią.
2. Bagietkę ponacinać do połowy i w ich miejsce włożyć masło czosnkowe.
* Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180* i piec przez ok 15min.
Lista składników na farsz:
- kilkanaście suszonych pomidorów
- kilkanaście oliwek(czarnych)
- 8 listków posiekanej świeżej bazylii
- garść migdałów
- ocet balsamiczny
1.Kroimy suszone pomidory i oliwki na paseczki. Siekamy bazylię.
2. Wszystko mieszamy w miseczce. Na pokrojone bagietki nakładamy nasz farsz.
3. Prażymy migdały do otrzymania złocistej barwy. Nasze bagietki posypujemy migdałami. Na sam koniec Bruschetty polewamy octem balsamicznym.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz