sobota, 12 lipca 2014

Bruschetta z suszonymi pomidorami, oliwkami,bazylią ,prażonymi migdałami i octem balsamicznym :D


Lista składników na bagietkę czosnkową :

  • 1 bagietka
  • 60g miękkiego masła
  • kilka ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki bazylii suszonej
                 PRZYGOTOWANIE :
1. Masło wymieszać z kilkoma ząbkami czosnku i z suszoną bazylią.
2. Bagietkę ponacinać do połowy i w ich miejsce włożyć masło czosnkowe.
* Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180* i piec przez ok 15min. 

Lista składników na farsz:
  •  kilkanaście suszonych pomidorów
  • kilkanaście oliwek(czarnych)      
  • 8 listków posiekanej świeżej bazylii
  • garść migdałów
  • ocet balsamiczny           
                                            PRZYGOTOWANIE:    
1.Kroimy  suszone pomidory i oliwki na paseczki. Siekamy bazylię.
2. Wszystko mieszamy w miseczce. Na pokrojone bagietki  nakładamy nasz farsz.
3. Prażymy migdały do otrzymania złocistej barwy. Nasze bagietki posypujemy migdałami. Na sam koniec Bruschetty polewamy octem balsamicznym. 
                                                      Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz