wtorek, 8 lipca 2014

Faszerowane pieczarki... w dwóch różnych odsłonach :)

Dla wielbicieli serów czyli faszerowane pieczarki z mozzarellą,Lazurem i prażonymi pestkami dynii :)

Lista składników:

12 dużych pieczarek
100g mozzarelli
50g sera Lazur(niebieskiego)
Natka pietruszki
Sól i pieprz
Prażone pestki dyni

Przygotowanie:
1.Pieczarki umyć i wydrążyć ich środek.
2.W misce wymieszać pokrojoną w kostkę mozzarelle, ser Lazur i natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki faszerujemy nadzieniem.
3. Na patelni podprażamy pestki dyni i posypujemy nasze pieczarki.
* Pieczemy w temperaturze 150* przez ok 20 min.

Pieczarki z mozzarellą i boczkiem 

Lista składników:
12 dużych pieczarek
12 cienkich plasterków boczku
12 małych kostek mozzarelli

Przygotowanie:
1.Pieczarki umyć i wydrążyć ich środek.
2.Do każdej pieczarki włożyć małą kostkę sera mozzarella.
3.Każdą pieczarkę owinąć plasterkiem boczku.
* Piec w temperaturze 180* przez ok 30 minut.

Smacznego :)



2 komentarze: