- 4 jajka(osobno żółtka i białka)
- 180g mąki
- 400g startych jabłek (2 średnie jabłka)
- 200g śmietankowego twarożku(takiego jak używamy do sernika)
- 1,5 łyżki miodu
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- szczypta cynamonu
- większa szczypta soli
- olej roślinny do smażenia
- cukier puder do posypania
Przygotowanie:
1.W misce mieszamy żółtka,mąkę,jabłka, twarożek,miód,migdały,cynamon i sól.
2.W osobnym naczyniu ubijamy białka, następnie dodajemy je do masy jabłkowo-twarożkowej, mieszamy.
3. Placuszki smażymy na małej ilości oleju.
Na koniec posypujemy cukrem pudrem!
Smacznego :)
Czekam na kolejny wpis
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, że tak długo to trwało! Następny wpis juz w piątek lub sobotę ;)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń