- 1,5 szklanki jogurtu greckiego
- 1/4 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1,5 szklanki mąki
- szczypta soli
- 350g borówek amerykańskich
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki (oprócz borówek) umieścić w plastikowym naczyniu, zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać borówki.
2. Na patelnie nie przywierającą wylewamy kroplę oliwy i rozcieramy papierowym ręcznikiem kuchennym ( aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu).
3.Na rozgrzaną patelnie wylewamy jogurtowe ciasto i kiedy na placuszkach zrobią się pęcherzyki przekładamy na drugą stronę.
Na sam koniec możemy oprószyć cukrem pudrem i podawać z owocami letnimi.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz